tirsdag 12. juni 2012

Snaaaart i gang!


Woohoo! Nå begynner det endelig å skje noe snart! Nå er det over ett år siden vi var i første møte med Bodø kommune om å få bygge hus. Det har vært en utrolig lang prosess, men tar kortversonen her!
Etter første møte med kommunen i fjor, ble vi henvist til en spesifikk person i kommunen som skulle utforme en samarbeidsavtale, som måtte ligge ved søknaden. Vi hadde møte med han, og vi fikk beskjed om at dette var en smal sak for han og skulle ta toppen 2-3 uker. Vi ventet og purret, men avtalen kom aldri. Typisk at dette var midt i ferien i tillegg så det hele endte opp med å ta 3(!) mnd istedet! Da kom imidlertid en avtale der ingenting av det vi hadde snakket om i møtet med han, var med. Dermed tok det 2-3 nye uker for at han skulle gjøre det på nytt! 
Til slutt fikk vi avtalen og vi hyret et firma til å tegne hustegningene inn i tegneprogram, samt utforme selve søknaden. Det ble November før vi omsider sendte søknaden inn i god tro om at, NÅ skulle det endelig skje noe. Men den gang ei. En uke etter at søknaden ble sendt inn fikk vi tlf fra saksbehandleren vår i kommunen, der hun kunne fortelle at den samarbeidsavtalen vi hadde fått ikke var gyldig, da han som hadde utformet den ikke hadde myndighet til å gjøre det han gjorde.. Vi fikk dermed beskjed om at vi burde trekke søknaden. Hadde deretter et møte med en ny saksbehandler og sjefen hans. Her kom det fram at vi måtte omregulere tomta for å få en bedre adkomst til tomta! Det ironiske er at det kun er få år siden adkomsten faktisk var regulert til å være der de ønsket den skulle være. Vi startet i hvertfall prosessen med omregulering, noe som ble sagt at ikke skulle ta så lang tid, da dette skulle være en smal sak.. Trodde vi. Saken måtte ut på høring to ganger noe som selvsagt tok lang tid, og ble ikke vedtatt i bystyret før i slutten av mai i år. 
Har hatt våre runder med irritasjon og frustrasjon over kommunen, men vi føler likevel at de etter alt tullet i starten, har vært veldig hjelpsomme og har strekt seg litt ekstra. Nå kan vi imidlertid legge dette bak oss, for i neste uke starter arbeidet på tomta og alle hjerter gleder seg! ;)

Ble plutselig mye som må ordnes ganske kjapt i forhold til huset, og liitt hektisk.. godt at skolen er ferdig! Uansett er det bare gøy å styre med husting! Skal ihvertfall begynne å oppdatere her litt oftere fremover, slik at de som vil kan følge med!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar