onsdag 15. juni 2011

Møte med kommunen og dårlige bilnyheter - igjen.

Forrige onsdag hadde vi en såkalt "forhåndskonferanse" med kommunen i for å få hjelp og eventuelle innvendinger før vi skulle sende byggesøknaden. Der og da satt jeg med en følelse av at møte gikk helt (unskyld uttrykket) rævva. Det kom fram at vi måtte sjekke angående rassikring, og vi måtte ha uttalelse fra geolog i forhold til evt sikring av grunnen der huset skal stå. Kjente jeg ble skikkelig frustrert, for vi har jo hus på alle kanter, og de vil jo også være i "rasfare-sonen". Byggmesteren vår syntes også dette hørtes merkelig ut, så han fikk snakket med samme mannen som deltok på forhåndskonferansen igjen litt senere. Da ble de enige om at de som skulle grave ut tomta skulle se an forholdene og evt ta kontakt underveis om det trengtes. Pjuh..
Når det gjelder rassikring undersøkes det fortsatt, det er mest sannsynlig allerede rassikret, men tiden vil vise. Vi krysser fingrene for det.  Uansett måtte vi ha møte med en arkitekt i kommunen idag, pågrunn av usikkerhet angående veien inn til tomta. Det går i orden snart, og skal oppdatere om det når vi er kommet så langt.
Men fyttirakkern hvor slitsom den papirmølla til kommunen er altså.. I tillegg iriiterer det meg at kommunen bare kan regulere uansett hva de vil, som f eks har de regulert inn en gang/sykkelsti midt mellom vårt og naboen sitt hus, men på VÅR tomt. Det utgjør ganske mange kvadrat. I tillegg er den andre delen med tomt som vi eier, regulert til fri lek. No way. DA får de kjøpe den av oss. Gir ikke bort over 500m2 uten videre. Desverre ser det ut til at den store stygge kommunen gjør som de vil. Håper og tror ikke det blir lekeplass der da..  Tiden vil vise!

Også var det den bilden da... På lørdag som var begynte det plutselig å riste i hele bilen samt at det kom en rar tikkelyd så snart vi bikka 20km/t. Fikk den inn på feilsøk på Sulland i dag, og det lød som følger. Det er en drivknute som er gåen og må skiftes, pluss at en mellomaksling er "defekt". Den samla prisen for at de skal fikse dette er på 23 000kr. Kjenner jeg blir så forbanna og lei den bilen og Sulland. Den har stått på verkstedet nesten i ett dette året - helt siden Alexander bungla bilen i begynnelsen av Januar.. Skal høre med andre verksteder også ettersom sulland er sykt dyre, men bare den mellom akslingen koster 13000 så dyrt blir det uten tvil. Vil nesten bare fikse for så å selge, for kjenner ikke at vi gidder flere uker uten bil eller flere dyre regninger. Har ikke råd til det rett og slett..
Men samtidig er vi veldig glad i bilen og den er sykt god å kjøre når den først virker! Hva skal vi gjøre??? Blæh..

Vel, til noe positivt - Sophia fikk sin første tann i går!!!! Endelig! :D Gleder meg til den kommer helt opp - tro hvor søt hun blir da! hihi! Ellers har vi nytt de nydelige sommerdagene her den siste uka, og i helga var vi i skivika for å rydde unna plass til vi kommer med pikkpakket vårt om halvannen uke!

 Sitter å venter på skyssen ettersom bilen vår ikke kunne kjøres...

Kveldsbad i jacuzzien = DEILIG

Gøy med gress! 

Morsomt med alle lekene mormor har hentet ned fra loftet som mamma og onkel hadde i gamle dager!  Pappa herjer med gullet. <3
 Ååh så gøy!! 

 Litt skummelt også... :)

Pappa-kos!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar